Шахтарі, що протестують, заявили про мільярдний борг держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахтарі, що протестують, заявили про мільярдний борг держави

Енергетика
878
За словами голови Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайла Волинця, за грудень 2014 шахтарям ще не виплатили 200 млн грн, борг за січень 2015 становить 350 млн грн, за лютий – 450 млн грн. “Ситуація буде тільки погіршуватися – держпідтримки немає, реалізація вугілля йде дуже слабо, зупиняються блоки ТЕС”, – зазначив він.
Шахтарські профспілки хочуть домогтися зустрічі з Президентом України. Вони вважають, що тільки він може допомогти вирішити їх проблеми з поверненням державних дотацій і боргами із зарплати.
“Для нас дуже важливо зустрітися з президентом. У нас таке відчуття, що він не розуміє,чи не доносять йому проблему. А ми бачимо, як її можна вирішити без шкоди для економіки. Разом з міністерством, керівниками підприємств, профспілками, науковими спеціалістами потрібно провести нараду і вирішити, що і як робити. Можливо, президент вважає, що ми хочемо більше, ніж нам потрібно. Нас також звинувачують у тому, що ми чиїсь інтереси відстоюємо. Це просто смішно. Необхідно, щоб глава держави сам зробив висновки”, – зазначив Мамченко.
Зазначимо, після зустрічі представників НПГУ і ППВП з Володимиром Демчишин лідери профспілкових об’єднань по-різному охарактеризували її результати. Голова НПГУ Михайло Волинець заявив, що “міністр в черговий раз зайнявся обіцянками. Гірники чують їх вже не перший раз, а тому обурені бездіяльністю посадової особи. Червоноградці, так само, як і волиняни, продовжують страйкувати. Таким чином вони хочуть привернути увагу громадськості до фактом розвалу енергетичного комплексу країни, непрофесійних дій керівництва Міненерговугілля”.
Раніше М.Волинець повідомив, що мінімальна ціна українського вугілля повинна становити 1500 грн. за тонну, тоді як в тарифі теплової генерації його ціна закладена вдвічі менше, через що енергетики не можуть оплачувати паливо. Протестами охоплено 15 вугільних підприємств чотирьох областей України (Донецька, Луганська, Львівська та Волинська).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас