У Прокуратурі взялися за Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Прокуратурі взялися за Кабмін

Кримінал
2724
Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом зловживань чиновниками уряду, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк готовий дати свідчення, заявив генпрокурор Віктор Шокін.
“Ми внесли в ЕРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань – ред.) кримінальне провадження за фактами зловживань чиновниками Кабінету міністрів України, що призвело до тяжких наслідків – мається на увазі, що було дуже багато вкрадено цих коштів. Я розмовляв з цього питання з паном Яценюком . Він погодився давати будь-які свідчення з цих питань, наводити свої доводи. Сподіваюся, що будемо плідно з ним співпрацювати – з’ясовувати всі нюанси цих питань “, – сказав Шокін.
“На жаль, людина є людина, і можливо і є такі факти скоєння таких злочинів чиновниками Кабінету міністрів України”, – зазначив генпрокурор.
Нагадаємо, 25 березня главу ДСНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького затримали на засіданні Кабінету міністрів.
Глава МВС Арсен Аваков звернувся до членів Кабміну з проханням прийняти рішення про звільнення з посад Бочковського і Стаецького, а також про відсторонення всього керівництва підрозділів ДСНС в усіх регіонах держави.
За словами прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, уряд звільнив обох чиновників, а також керівників ДСНС в областях.
Тимчасовим виконувачем обов’язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій за пропозицією міністра МВС призначено Зоряна Шкіряка.
Бочковський був звинувачений у корупції і розтраті бюджетних коштів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас