Коломойський не зміг розлучитися зі своїм бізнес-минулим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський не зміг розлучитися зі своїм бізнес-минулим

Енергетика
3725
Відставка з посади голови Дніпропетровської обладміністрації вирішила конфлікт інтересів між бізнесом і держслужбою, заявив Ігор Коломойський.
В ефірі програми “Право на владу” на “1+1” у четвер увечері він розповів, що президент України довго проявляв “делікатність, коректність і довготерпіння з точки зору навіть не моїх витівок, а мого ставлення до життя і несумісності моєї зовнішньої позиції з посадою губернатора, який вертикально підпорядковується президенту”.
“Це терпіння тривало 10 місяців, але в якийсь момент зібралася критична маса, коли ми повинні були – щоб залишитися в добрих хороших і нормальних ділових відносинах – потиснути один одному руки і сказати, що ця сторінка перегорнута і моє губернаторство закінчено”, – повідомив Коломойський.
Він також розповів, що рішення про відставку назрівало давно. “І дозріло воно не тиждень тому і не два тижні тому, а воно дозріло приблизно після парламентських виборів, тобто в кінці жовтня – на початку листопада”, – заявив Коломойський.
На думку Коломойського, момент для його відставки був обраний вдало. “Раніше було рано, а потім було б пізно. Ми перебуваємо в стадії перемир’я, це не виглядає з одного боку дезертирством, з іншого – накопичилися питання: історія з Андрушком, історія з “Укрнафтою”, вони дали той критичний драйв, який сподвиг мене на це рішення”.
При цьому він вважає, що останні публічні скандали були приводом, і що причина виходить з його бізнес-минулого. “Я не зміг розлучитися зі своїм бізнес-минулим. У душі я залишаюся бізнесменом, а не чиновником. І як би я себе не змушував у мене не виходить”, – сказав Коломойський.
Нагадаємо, вночі 25 березня президент Петро Порошенко підписав відставку губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського. Цій події передувала низка гучних скандалів, серед яких – захвати озброєними людьми “Укрнафти” і “Укртранснафти”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас