Близько третини ринку нафтопродуктів займають контрабанда і фальсифікат, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько третини ринку нафтопродуктів займають контрабанда і фальсифікат, - експерт

Енергетика
221
За словами президента Асоціації операторів ринку нафтопродуктів Леоніда Косянчука, 30% ринку займають контрабанда і фальсифікат.
“Нафтопродукти мають таку особливість, що вартість бензину входить в усе. Ми не прийшли до повного розуміння проблеми, я вже не кажу про те, як складно адмініструвати (акцизний податок, – ред.). Податок ввели, бо так треба було, ми залізли в кишеню до кожного громадянина, а 5% – це одна гривня з одного літра”, – зазначив він.
Експерт вважає, що замість введення нового податку уряду потрібно було організувати боротьбу з контрабандою нафтопродуктів.
Нагадаємо, з 1 січня 2015 року згідно з прийнятим Верховною Радою України законом “Про внесення змін у Податковий кодекс України та деякі законодавчі акти України щодо податкової реформи” введено акцизний податок з реалізації через роздрібну мережу підакцизних товарів, що сплачується в місцевий бюджет.
Платниками цього податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам, пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти, скраплений газ, паливо альтернативне.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас