Екс-керівник "Київтранспарксервісу" констатує повернення корупційних схем на підприємстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-керівник "Київтранспарксервісу" констатує повернення корупційних схем на підприємстві

Кримінал
389
Колишній керівник комунального підприємства “Київтранспарксервіс” Андрій Воробйов відзначає факт відновлення низки корупційних схем на підприємстві при новому керівництві.
Як повідомив А.Воробйов в ході прес-конференції в четвер, при новому керівнику – Володимирі Першині, був припинений експеримент по безконтактній парковці в центрі міста, також на ділянки проведення експерименту були виведені паркувальники.
Крім того, А.Воробйов вказує на “катастрофічне падіння надходжень від денної парковки, що свідчить про повернення“старих схем роботи з розкрадання коштів киян”.
За його даними, за два з половиною місяці “Київтранспарксервіс” недоотримав близько 2 млн грн надходжень від денної парковки.
“У лютому по платі збору за паркування вже була недоїмка до 1 млн грн, КП заплатило з нарахованих 6 млн грн 5 млн грн до бюджету. Підприємство було оштрафовано на суму близько 100 тис. грн. Якщо така динаміка зберігатиметься і далі, то в середині літа ми очікуємо банкрутства підприємства”, – сказав він.
Крім того, А.Воробйов розповів про практику проведення схемних інвестиційних конкурсів на земельні ділянки на підприємстві, згідно з якою “Київтранспарксервіс” подавав заявку на відведення земділянки в Київську міськраду, потім спільно з департаментом економіки та інвестицій проводився інвестиційний конкурс, полягав інвестиційний договір, інвестор починав будівництво на ділянці, а “Київтранспарксервіс” відмовлявся від земділянки так як там вже були будівлі, і, таким чином вона переходила до інвестора.
“До речі всі переможці були відомі заздалегідь, були відомі назви фірм-переможців”, – зазначив він.
Крім того, за словами юриста, представника підрозділу ГО “Антикорупційна солідарність” Дмитра Калька, за допомогою таких конкурсів здійснюються спроби вивести з комунальної власності земділянки, які належать громаді Києва.
У свою чергу правозахисник Віктор Смалій підкреслив, що в місті фактично відбувається “бандитський переділ серед угруповань, які отримали команду на віджимання паркувальних майданчиків”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас