Банк "Кредит Дніпро" оскаржує в суді блокування 139,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Кредит Дніпро" оскаржує в суді блокування 139,5 млн грн

Світ
1083
Банк “Кредит Дніпро” (Київ) подав апеляцію у зв’язку з визначенням Господарського суду м.Києва про блокування коштів на одному з коррахунків фінустанови в розмірі 139, 5 млн грн для забезпечення позову позичальника банку – ТОВ “Судносервіс”, повідомили агентству “Інтерфакс – Україна “в прес-службі банку з посиланням на голову правління кредитно-фінансової установи Олену Малинську.
Предметом позову компанії до банку є відчуження предмета іпотеки, за оцінкою “Судносервіс”, вартістю нижче ринкової.
“У зв’язку з тим, що ТОВ “Судносервіс” виявилося недобросовісним позичальником, банк в 2013 році був змушений реалізувати у встановленому законом порядку іпотеку, оформлену як забезпечення по кредиту. 25 листопада 2013 Господарським судом Дніпропетровської області було прийнято рішення про правомірність стягнення банком “Кредит Дніпро” майна несумлінного позичальника, підтверджене в січні 2014 р. апеляцією. Більш того, судом було встановлено також і правомірність ціни, за якою дане майно було відчужене”, сказала Е.Малінська.
За її словами, компанія “Судносервіс” в 2011 році залучила кредит банку, а з грудня 2012 перестала виконувати зобов’язання по кредиту. При цьому компанія не реструктуризувала заборгованість перед банком, після чого фінустанова звернула стягнення на предмет іпотеки та застави згідно з нормою закону.
Як зазначила Е.Малінська, блокування 139,5 млн грн на одному з коррахунків фінустанови не вплинуло на його поточну роботу та виконання зобов’язань перед клієнтами.
Банк “Кредит Дніпро” заснований в 1993 році. Єдиним акціонером банку на початок січня 2015 була компанія “Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед” (Кіпр, 100%), бенефіціарами – український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім’ї.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року з розміром загальних активів (7,552 млн грн) банк “Кредит Дніпро” займав 29-е місце серед 158 українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас