У Харкові поставлять відеокамери, щоб стежити за городянами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові поставлять відеокамери, щоб стежити за городянами

Світ
1563
У Харкові хочуть за два роки оснастити відеокамерами всі будинки міста (для безпеки мешканців, щоб вони могли бачити, що відбувається близько парадного входу в під’їзд).
У планах провайдерів і міськради утикати відеоспостереженням не тільки входи в під’їзди, а й ліфти, і особливо – машинні відділення, приміщення на дахах, де стоїть ліфтове обладнання. Камери допомогли б ловити мисливців за кольоровими металами, які частенько навідуються в ліфтові відділення за запчастинами.
Якби біля Палацу спорту стояли відеокамери, трагічний теракт 22 лютого можна було б запобігти, коли загинули 4 людини, – журилися після вибуху на мітингу організатори Євромайдану. Зараз за цим місцем стежать, але, на жаль, камери там з’явилися після кривавого вбивства. Зовсім недавно за харків’янами стали спостерігати за допомогою 107 камер в різних частинах міста: найбільше їх на центральних вулицях, три – в селищі переселенців, біля Апеляційного суду, біля пам’ятника Шевченку, на вул. Римарській, де не раз звучали вибухи, на будівлях мерії та облдержадміністрації. Камери відстежують рух транспорту на вул. Сумській, пр. Леніна, на перетинах вул. Пушкінської та вул. Петровського, пл. Конституції та пр. Московського, вул. Героїв Праці та вул. Академіка Павлова, пр. Гагаріна та пр. Героїв Сталінграду та ін, а також контролюють виїзди з міста. До кінця року силами приватного провайдера хочуть поставити ще 500 камер, в тому числі – в школах і дитсадках.
У міліції кажуть – завдяки цим камерам іноді вдається ловити хуліганів і розкривати інші правопорушення. Але користі було б більше, якби співробітники органів мали доступ до онлайн-трансляції з усіх точок спостереження. «Ми можемо безпосередньо отримувати інформацію приблизно з половини відеокамер, по решті подаємо запит», – пояснила глава ЦГЗ УВС в Харківській області Наталія Захарова.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас