У Європі вводять антидемпінгові мита на нержавіючу сталь з Китаю і Тайваню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі вводять антидемпінгові мита на нержавіючу сталь з Китаю і Тайваню

Світ
279
Європейський союз вводить антидемпінгові мита на імпорт плоского прокату з нержавіючої сталі продукції з Китаю та Тайваню. Відповідне рішення ЄС опубліковано в Official Journal.
Мита будуть стягуватися протягом шести місяців після набрання рішенням чинності 26 березня. Для китайських компаній вони складуть від 24,3% до 25,2%, для тайваньських – від 10,9% до 12%.
У травні 2014 Асоціація європейських виробників сталі (European steel association, Eurofer) подала скаргу до Єврокомісії від імені компаній, які виробляють понад 25% сумарного обсягу випуску такого роду прокату в ЄС.
Eurofer стверджувала, що Китай і Тайвань у 2013 році поставили в ЄС холоднокатану нержавіючу сталь на 620 млн євро, або 17% загального обсягу ринку, за необгрунтовано заниженими цінами.
Єврокомісія в ході розслідування з’ясувала, що китайські та тайванські експортери збільшили частку ринку холодного прокату з нержавіючої сталі в ЄС з 5,8% в 2010 році до 9,5% в 2013 році, при цьому свою продукцію вони продавали за цінами приблизно на третину ( від 29,2% до 34,9%) нижче ринкових.
Тариф буде поширюватися на такі китайські компанії, як Baosteel Stainless Steel Co., Shanxi Taigang Stainless Steel Co., Tianjin TISCO&TPCO Stainless Steel Co., Ningbo Baoxin Stainless Steel Co., а також на тайваньських виробників Tang Eng Iron Works Co., Yieh United Steel Corp., Chia Far Industrial Factory Co.
Найбільшими виробниками такої продукції в Європі є іспанська Acerinox SA, фінська Outokumpu Oyj і нідерландська Aceram. Акції цих компаній подорожчали в середу на 5-8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас