Краматорський важковерстатобуд винен ДТЕК за електроенергію понад 10 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Краматорський важковерстатобуд винен ДТЕК за електроенергію понад 10 млн грн

Світ
334
ПАТ “Краматорський завод важкого верстатобудування” (КЗВВ, Донецька обл.) заборгувало “ДТЕК Високовольтні мережі” понад 10,2 млн грн за поставлену електроенергію, повідомила прес-служба ДТЕК.
За її даними, підприємства борг дорівнює вартості електроенергії, споживаної заводом протягом 10 місяців. При цьому в січні-лютому 2015 КЗВВ взагалі не здійснював платежі за поставлену електроенергію.
“Відповідно до законодавства України, безкоштовне використання електроенергії заборонено. Постачальник електроенергії зобов’язаний припинити (обмежити) постачання електроенергії споживачу-боржнику, а боржник зобов’язаний обмежити власне електроспоживання до нульового рівня”, – зазначають в ДТЕК.
“Навіть в період активних бойових дій в Краматорську Донецької області з квітня по червень 2014 наші енергетики, ризикуючи своїми життями, відновлювали електропостачання Краматорського заводу важкого верстатобудування, пошкодженого в ході обстрілів. І це незважаючи на те, що протягом цих місяців від КЗВВ НЕ надходило жодної копійки оплати за спожиту електроенергію. З жовтня 2014 щомісячний обсяг електроспоживання заводу зріс удвічі. При цьому клієнт не тільки не погашає заборгованість, але й не оплачує в повному обсязі поточне електроспоживання “, – наводяться в повідомленні слова директора з технічного забезпечення продажів “ДТЕК Високовольтні мережі” Ірини Запорощенко.
КЗВВ випускає широкий асортимент верстатів, зокрема, колесотокарні та колесофрезерні, лоботокарні, глибоко-ростичні, верстати для обробки труб великого діаметру, великих колінчастих валів, автоматичні лінії для обробки вагонних осей.
ДТЕК створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. В даний час є найбільшою приватною вертикально-інтегрованою енергокомпанією країни.
Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас