ЄЦБ наказав грецьким банкам відмовитися від вкладення в держоблігації країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ наказав грецьким банкам відмовитися від вкладення в держоблігації країни

Світ
139
Європейський центральний банк (ЄЦБ) наказав найбільшим грецьким банкам утриматися від нових вкладень в держоблігації Греції.
Таке обмеження було схвалено радою керуючих ЄЦБ, відповідний лист було направлено в банки ще у вівторок, відзначають джерела.
Цей крок збільшує тиск на уряд Греції, що відчуває серйозні фінансові труднощі, але поки так і не подала на розгляд кредиторів план реформ, який дозволив би країні отримати чергові виплати в рамках програми допомоги.
Раніше ЄЦБ відмовився від підвищення дозволеної Афінам стелі випуску короткострокових облігацій, що становить 15 млрд євро.
Більш того, в лютому європейський Центробанк різко обмежив надання кредитів банківській системі Греції, відмовившись брати в заставу її держоблігації.
Завдяки кредитуванню під заставу паперів грецькі банки могли отримувати фондування під 0,05%, тепер же вони змушені використовувати інші можливості для отримання кредитів – зокрема, програму екстреного надання ліквідності (Emergency Liquidity Assistance, ELA).
Греція не квапиться подати на розгляд кредиторів план реформ, незважаючи на загрозу дефолту.
За даними ЗМІ, керівництво країни поки так і не досягло прогресу в переговорах з кредиторами, і країни Євросоюзу можуть просто не встигнути схвалити план реформ, який Афіни пообіцяли надати до понеділка, і виділити під нього кредитні кошти, щоб запобігти дефолту країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас