ДФС розкрила схему ухилення від сплати акцизу при імпорті нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС розкрила схему ухилення від сплати акцизу при імпорті нафтопродуктів

Кримінал
1254
Державна фіскальна служба заявляє, що підрозділи податкової міліції розкрили кримінальну схему ухилення від сплати акцизного податку при імпорті нафтопродуктів, і оцінює збитки державному бюджету в 435 млн гривень.
Про це йдеться в повідомленні Фіскальної служби.
“Підрозділи податкової міліції розкрили кримінальну схему ухилення від сплати акцизного податку за рахунок підміни митного коду товарів з підакцизних (нафтопродукти) на непідакцизні (2707 – серед яких “платформат” і “реформат”, які використовуються при виробництві лаків і фарб) … Враховуючи обсяги імпорту за кодом 2707, прогнозні втрати бюджету від несплати акцизного податку становлять понад 17,6 млн євро, або близько 435 млн гривень “, – йдеться в повідомленні служби.
Організатори схеми з метою ускладнення процедури відстеження правоохоронними органами документально оформляли реалізацію нібито ввезеного “платформата” і “реформата” (насправді палива) на адресу підприємств з ознаками фіктивності та транзитності.
На певному етапі відбувалася заміна документів на бензин, дизельне паливо та інші товари.
При цьому акцизний податок ні імпортерами, ні виробниками не сплачувався.
За інформацією Фіскальної служби, реальними виробниками “платформата” і “реформата”, під виглядом якого в Україні завозили паливо, є нафтопереробні підприємства з Європи (нафтопереробні заводи в Угорщині та Боснії і Герцеговині).
Наразі слідчими податкової міліції відкрито 6 кримінальних проваджень.
Розмір завданих збитків Фіскальна служба оцінює в 70 млн гривень.
Вилучено та арештовано 3,4 тис. тонн нафтопродуктів пального під виглядом “платформата” і “реформата” вартістю понад 45 млн гривень.
Як повідомляло агентство, Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин констатує, що близько 25-30% ринку нафтопродуктів в Україні на даний момент є нелегальним.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас