Великі вкладники VAB готові внести 2 млрд грн для порятунку банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі вкладники VAB готові внести 2 млрд грн для порятунку банку

Світ
1272
Група великих вкладників VAB Банку створила громадську організацію “Фонд порятунку великих вкладників”, яка готується через суд оскаржити оголошену НБУ ліквідацію банку. Про це в ході прес-конференції в Києві розповів голова ініціативної групи великих вкладників VAB Банку Валерій Міщенко.
“Ми готові стати інвестором цього банку, у нас вже знаходиться там на рахунках 3 млрд грн. Депозитів, і ми готові внести ще 2 млрд грн (1 млрд грн для ФГВ і 1 млрд грн – на докапіталізацію банку) і провести ряд заходів щодо оздоровлення цього банку, його докапіталізації, перетворити наші депозити в акції цього банку. Але Фонд гарантування вкладів фізосіб і НБУ не йдуть на це – їм потрібно “розпиляти” 18 млрд грн активів банку, які вони вже перетворили на 5 млрд грн “, – говорить Міщенко .
На його думку, законодавство про систему гарантування вкладів має лише один спосіб виведення проблемних банків з ринку – шляхом їх ліквідації, продажу активів і передачі отриманих від реалізації коштів до Фонду гарантування.
“Банки, які виводяться з ринку, – це в цілому 200 млрд грн. І ми зі своєю пропозицією порятунку VAB Банку, як” кістка в горлі “. А адже у нас 13 тис. великих вкладників. І ми створили “Фонд порятунку великих вкладників”, створюємо великий громадський рух. Наша організація направила ще 6 березня Фонду гарантування пропозицію великих вкладників про внесення інвестицій у банк, про оздоровлення банку, але відповіді немає. Жоден інвестор, який запропонував Фонду гарантування викупити банк, не отримав відповіді від Фонду” , – зазначив Міщенко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас