"Львівобленерго" оскаржить продаж ФДМ блокпакета "Дніпроенерго" на користь ДТЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Львівобленерго" оскаржить продаж ФДМ блокпакета "Дніпроенерго" на користь ДТЕК

Енергетика
166
Енергопостачальна компанія ПАТ “Львівобленерго” (підконтрольна Ігорю і Григорію Суркісам) звернулася до Господарського суду Києва з проханням визнати недійсним результати конкурсу з приватизації 25% енергогенеруючої компанії “Дніпроенерго” (зараз підконтрольна Рінату Ахметову), що пройшов в 2012 році.
Відповідні документи оприлюднені в Єдиному держреєстрі судових рішень.
Відповідачем у справі вказані Кабінет міністрів, Фонд держмайна (ФДМ) і DTEK Holdings Ltd (Кіпр, покупець пакета).
Суд вирішив повернути позовну заяву без розгляду з формальної причини – через те, що “Львівобленерго” не надав підтвердження надсилання копії заяви відповідачам. Разом з тим, суд залишив право за “Львівобленерго” звернутися повторно після усунення недоліку.
Як повідомлялося, ДТЕК в 2012 році на приватизаційному конкурсі придбав 25% акцій енергогенеруючої компанії ПАТ “Дніпроенерго” за 1 млрд 179,7 млн грн. При цьому, компанія Ріната Ахметова була єдиним учасником приватизаційного конкурсу.
“Дніпроенерго” – одна з найбільших енергогенеруючих компаній України, володіє і експлуатує 25 енергоблоків на Придніпровській, Криворізькій і Запорізькій ТЕС сумарною встановленою потужністю 8,185 ГВт. “ДТЕК” зараз володіє 72,9% акцій “Дніпроенерго”, НАК “Енергетична компанія України” – 25% акцій.
“Львівобленерго” володіє розподільчими електричними мережами, розташованими на території Львівської області, надає послуги з транспортування та постачання електроенергії.
Близько 94% акцій обленерго контролюють структури братів Ігоря та Григорія Суркісів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас