Американська OPIC готова інвестувати до $250 млн в будь-який український проект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська OPIC готова інвестувати до $250 млн в будь-який український проект

Казна та Політика
576
Міністерство аграрної політики та продовольства заявляє про готовність Корпорації приватних закордонних інвестицій США (Overseas Private Investment Corporation, OPIC) інвестувати в проекти в Україні – до 250 млн доларів в будь-який з них. Про це йдеться в повідомленні Мінагрополітики.
Відзначається, що кількість проектів не обмежена.
Такі домовленості були досягнуті між міністром аграрної політики та продовольства Олексієм Павленком і старшим радником президента OPIC Карімом Салехом на зустрічі у Вашингтоні.
Згідно з повідомленням, OPIC сприяє американським компаніям при виході на ринки країн, що розвиваються, в основному за рахунок кредитів і гарантій, страхування від політичних ризиків та підтримки фондів приватних інвестицій.
Відзначається також, що OPIC здійснює інвестиції в такі напрямки, як сільське господарство, освіта, доступ до фінансів, житло для бідних, фінансування малого та середнього бізнесу, охорона здоров’я, поновлювані джерела енергії, водопостачання і санітарія.
Заступник міністра аграрної політики і продовольства Вадислава Рутицька, у свою чергу, підкреслила, що практично всі напрямки, на яких концентрується діяльність OPIC, знаходять відображення в аграрному секторі України та розвитку сільської місцевості.
Серед пріоритетних вона зазначила проекти з виробництва енергії з поновлюваних джерел.
Рутицька уточнила, що в Україні достатньо сировини для таких установок, щорічно виходить до 60 млн тонн тільки соломи і кукурудзяних стебел.
Як повідомляло агентство, Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко відзначає перспективу співпраці з Польщею в проектах з підтримки фермерських господарств.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас