Шахрайство з банківськими кредитними картками в Росії б'є всі рекорди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахрайство з банківськими кредитними картками в Росії б'є всі рекорди

Кримінал
1369
У Росії в лютому відзначена рекордна частка кредитних заявок з підозрою на шахрайство – 2,74%, збільшення в порівнянні з лютим 2014-го майже в три рази, повідомляє УНІАН з посиланням на “Известия” і дані Об’єднаного кредитного бюро.
Згідно зі звітом бюро, в лютому був поставлений абсолютний рекорд за весь час ведення статистики, що відбиває активність шахраїв відносно банків (з 2012 року). Попередній рекорд був зафіксований у квітні 2013 року – тоді частка заявок з підозрою на шахрайство склала 2%. Після цього значення показника планомірно знижувалося і протягом усього 2014 вже не перевищувало 1,2%. Але з початку 2015 р. відзначений різкий підйом частки кредитних заявок c підозрою на шахрайство: у січні показник виріс в півтора рази, досягнувши 1,69% (або 27,6 тис. заявок), а в лютому – ще більш рекордне зростання – до 2 , 74% (або 37,3 тис. заявок).
Як вказав гендиректор ОКБ Даніель Зеленський, різка активізація шахраїв на кредитному ринку характерна для періодів нестабільної економічної ситуації.
“Збільшення кількості заявок з підозрою на шахрайство пов’язано насамперед з погіршенням популяції заявників. У ситуації посилення ризикових політик банків громадяни в спробі отримати позикові кошти будь-яким способом йдуть на неправомірні дії, зокрема фальсифікуючи дані про себе”, – вказав Зеленський.
Старший аналітик ІГ «Норд-Капітал» Сергій Алін додав, що на поточний момент ситуація на ринку праці досить складна, хороших пропозицій з працевлаштування вкрай мало, що може спонукати громадян на такі от схеми отримання кредиту.
За словами керівника аналітичного відділу Grand Capital Сергія Козловського, ускладнення фінансової ситуації в країні завжди збільшує кількість шахрайських дій, особливо щодо банків.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас