Нафта дешевшає на слабких статданих з КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на слабких статданих з КНР

Енергетика
763
Нафта дешевшає у вівторок на слабких статданих з Китаю. Травневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:49 за Києвом знизилися в ціні на $0,39 (0,7%) – до $55,53 за барель. До закриття ринку в понеділок вартість ф’ючерсів зросла на $0,6 (1,08%) і склала $55,92 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $0,56 (1,18%) – до $46,89 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подорожчав на $0,88 (1,89%), до $47,45 за барель.
Попередній індекс менеджерів закупівель (PMI) у переробній промисловості КНР знизився в березні в порівнянні з лютим, опинившись істотно гірше очікувань ринку.
Індекс, що публікується HSBC, впав до 49,2 пункту з лютневих 50,7 пункту, що відповідає 11-місячного мінімуму. Аналітики, опитані агентством, у середньому розраховували на 50,5 пункту. З січня індекс був вище рівня в 50 пунктів, нижче якого індекс фіксує зниження виробництва. Складові PMI вказують на зменшення внутрішнього попиту, що може свідчити про уповільнення темпів економічного зростання, що складали в 4-му кварталі 7,3%.
Увагу ринку направлено на дані про запаси енергоносіїв у США за минулий тиждень. За оцінками опитаних експертів, обсяг запасів нафти збільшився за підсумками 11-го тижня поспіль – на 4,75 млн барелів.
Запаси нафти в США тижнем раніше досягли 458, 5 млн барелів – максимуму з початку відстеження цих даних міністерством енергетики в серпні 1982 року.
“Ринок починає фокусуватися на даних про наявність вільних потужностей для зберігання нафти, – відзначає аналітик CMC Markets у Сіднеї Майкл Маккарті. – Є думка, що скорочення обсягу потужностей для зберігання з часом почне позначатися на обсягах видобутку”.
Запаси на ключовому терміналі в Кушинга (штат Оклахома), який не тільки служить перевалочним вузлом для нафти, що поставляється з Канади та Західного Техасу, до її відправки в НПЗ на узбережжі Мексиканської затоки, а й містить фізичні обсяги нафти, що забезпечують ф’ючерсні контракти на нью йоркській біржі NYMEX, вже досягли 54,4 млн барелів.
За оцінками Genscape Inc., нафтосховища в Кушинга здатні вмістити близько 70 млн барелів нафти.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас