У Великій Британії запустили в обіг пластикові банкноти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великій Британії запустили в обіг пластикові банкноти

Світ
1911
Шотландський Clydesdale Bank одним з перших у Великій Британії запустив в обіг пластикові банкноти з обмеженим тиражем – 2 млн. фунтів банкнотами по 5 фунтів.
Пластикові 5 фунтів за розміром менше, ніж традиційні паперові купюри. Банкнота була розроблена компанією De La Rue, з використанням полімерних матеріалів, які дозволяють підвищити зносостійкість купюр.
Розробники пластикової п’ятифунтової банкноти відзначають, що нова технологія дозволила збільшити термін обігу купюри в 2,5 рази, а також підвищити рівень захисту грошового знака. Так, серед інших відмінностей, купюра буде змінювати колір.
Clydesdale Bank є одним з трьох шотландських банків, уповноважених видавати нові банкноти. Фінустанові вдалося отримати дозвіл на обмежений тираж нових банкнот раніше, ніж їх почав випускати Банк Англії. Так, Центробанк Сполученого Королівства почне емісію пластикових п’ятифунтових банкнот тільки в 2016р.
На сьогоднішній день нові банкноти доступні тільки у відділеннях шотландського банку. На купюрах зображений знаменитий шотландський інженер Вільям Аррол, а також інженерні споруди Шотландії його роботи. Також на банкнотах присутнє прозоре «віконце», в якому при перегляді через світло можна побачити контур Шотландії.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас