Глава "Укрзалізниці" не виключає силового варіанту відновлення контролю над ПЗЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава "Укрзалізниці" не виключає силового варіанту відновлення контролю над ПЗЗ

Світ
1389
Виконуючий обов’язки генерального директора Держадміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) Максим Бланк не виключає можливості застосування силового варіанту для відновлення контролю над Південно-Західною залізницею (ПЗЗ, Київ).
“Найближчим часом держава поверне контроль над ПЗЗ, навіть якщо доведеться застосовувати силовий варіант. Ніхто не стане терпіти в столиці проявів сепаратизму – дорога не підпорядковується ані наказам Держадміністрації залізничного транспорту, ані вказівкам міністерства, ані рішенням Кабміну”, – написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк 4 березня заявив про відсторонення від посади начальника ПЗЗ О.Кривопішина у зв’язку з оприлюдненою в ЗМІ інформацією про корупційні схеми на підприємстві. Виконуючий обов’язки голови “Укрзалізниці” М.Бланк, в свою чергу, повідомляв про тиск на співробітників ПЗЗ, які фігурували у відповідних сюжетах ЗМІ, і 11 березня доручив в.о. глави ПЗЗ невідкладно притягнути до відповідальності ініціаторів їх переслідування. У той же день ПЗЗ спростувала повідомлення М.Бланка.
Крім того, М.Бланк повідомляв про призначення В.Тягульского т.в.о. голови ПЗЗ, відзначаючи, що “приймальню відстороненого начальника дороги охороняють озброєні люди, щоб не допустити на робоче місце неугодного виконуючого обов’язки”. Південно-Західна залізниця, зі свого боку, вказувала, що ні В.Тягульський, ні М.Бланк в будівлі управління Південно-Західної залізниці на той момент не з’являлися.
Однак 16 березня М.Бланк повідомив, що невідомі особи, які перебувають в офісі ПЗЗ продовжують перешкоджати доступу до робочого місця В.Тягульського. Він також повідомив, що направив лист з викладенням зазначених фактів в Генеральну прокуратуру.
17 березня в ЗМІ з’явилася інформація про те, що А.Кривопішин оскаржить в цей день в Київському окружному адміністративному суді своє усунення.
Крім того, 17 березня суд зупинив дію розпорядження Кабміну про призначення в.о. начальника ПЗЗ В.Тягульського.
19 березня М.Бланк звільнив керівний склад ПЗЗ, аргументувавши це необхідністю нормалізації роботи підприємства, повернення вертикальної структури управління, об’єктивної перевірки та аудиту, а ПЗЗ заявила, що не буде виконувати накази “Укрзалізниці”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас