Доходи жителів Греції в 2008-2012 рр. скоротилися на чверть, реальні доходи - на 39% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доходи жителів Греції в 2008-2012 рр. скоротилися на чверть, реальні доходи - на 39%

Світ
345
Режим жорсткої економії, що проводиться урядом Греції за наполяганням міжнародних кредиторів, призвів до різкого зниження доходів жителів країни, свідчать результати дослідження німецького Інституту досліджень у сфері макроекономіки та кон’юнктури (IMK) та Фонду імені Ханса Бьокклера.
Обсяг доходів населення з 2008 року по 2012 рік скоротився в середньому на 25%, а з урахуванням підвищення податків і інфляції – майже на 39%.
“Політики досягли бажаної консолідації грецького бюджету, однак ціна, яку Греції довелося за це заплатити, виявилася значно вищою, ніж передбачалося, – заявив науковий директор IMK Густав Хорн. – Сухі цифри показують, як мільйони людей в Греції зубожіли через надмірно жорстку і незбалансовану політику жорсткої економії”.
За його словами, “сотні тисяч людей в Греції перебувають на межі виживання, оскільки політика жорсткої економії, запропонована “трійкою” в складі Європейського союзу, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду і спішно виконувалася урядами в Афінах, не передбачала практично ніякої соціальної компенсації” .
Г.Хорн вважає, що з точки зору народного господарства ці жертви не мали ніякого сенсу, оскільки вони настільки скоротили потенціал попиту, що грецькій економіці знадобиться багато часу, щоб повернутися на відносно стабільний шлях розвитку.
Він підкреслив нагальну необхідність зміни політичного курсу, а також вказав на важливість послідовної боротьби з ухиленням від сплати податків та перерозподілу фінансового тягаря між заможними і бідними домогосподарствами в Греції, повідомляє Deutsche Welle.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас