Чистки в ДФС: комісія пропонує звільнити заступника голови митниці та податкової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чистки в ДФС: комісія пропонує звільнити заступника голови митниці та податкової

Кримінал
912
Комісія, що проводила службове розслідування стосовно вищого керівництва Державної фіскальної служби, рекомендує уряду звільнити заступника голови ДФС Анатолія Макаренка (митниця) та першого заступника Володимира Хоменка (податкова міліція). Про це пише РБК-Україна з посиланням на членів комісії.
Керівника ДФС Ігоря Білоуса запропонували поки що не чіпати і залишити на 3-місячному випробувальному терміні. За цей час він повинен завершити реформу. За його відставку було близько третини комісії.
Макаренко пригадали скандальну переписку нардепа Віталія Хомутинника і глави Одеської облдержадміністрації Ігоря Палиці. Члени комісії також розповідають про факти контрабанди брендових товарів і контрафакту, який проходили через митницю як ширпотреб. За словами членів комісії, вона завозилася в Україну літаками. “Це наскільки ж має бути вигідно, щоб везти літаком. Це не автомобільний транспорт, це літак! Без відома керівництва, просто так літак з товаром не оформили”, – розповів один з членів комісії.
Крім того, комісія аналізувала сірі поставки iPhone, контрабанду спирту.
Факти нелегального обігу спирту розглядалися і щодо податкової міліції, яку курирує Хоменко. Також було заявлено, що податківці Хоменка вимагають відкати від підприємств, які хочуть скористатися законом про податковий компроміс. Нібито спочатку потрібно заплатити 5% від суми несплачених податків у вигляді хабара, а потім стільки ж – за законом – до держбюджету.
Нагадаємо, Білоус, Макаренко і Хоменко очолюють ДФС з червня минулого року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас