ЄС і Швейцарія підписали угоду про автоматичний обмін банківськими даними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС і Швейцарія підписали угоду про автоматичний обмін банківськими даними

Світ
348
Країни Європейського союзу з 2018 року будуть отримувати відомості про всіх своїх громадян, які мають рахунки в Швейцарії, передає Deutsche Welle. Збір даних Швейцарія та країни ЄС почнуть з 2017 року.
У четвер, 19 березня, в Брюсселі державний секретар Швейцарії Жак де Ваттвіль і представник Єврокомісії на переговорах з Берном Хайнц Зурек парафували угоду про автоматичний обмін банківською інформацією.
“Сьогодні ми зробили вирішальний крок до повної прозорості у сфері оподаткування між Швейцарією та ЄС. Ця прозорість вкрай необхідна для того, щоб кожна країна могла збирати податки, які їй належать”, – заявив член Єврокомісії з економічних та фінансових питань П’єр Московісі.
Для остаточного укладення договору його мають схвалити всі 28 країн ЄС, а також швейцарський парламент.
Крім того, в Швейцарії можливе проведення референдуму з цього питання, пише газета Neue Zuricher Zeitung. Разом з тим експерти впевнені, що документ отримає необхідну підтримку.
Якщо угода буде ратифікована, то через три роки країни Євросоюзу будуть щорічно отримувати прізвища, адреси і банківські дані всіх своїх громадян, які мають рахунки в Швейцарії.
Раніше Швейцарія уклала угоду про автоматичний обмін банківськими даними з Австралією. Йде робота над подібними домовленостями з США.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас