Виробники шампанського виграли від падіння курсу євро до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробники шампанського виграли від падіння курсу євро до долара

Світ
529
Виробники шампанського знаходяться в числі тих, хто виграє від зниження курсу євро до долара до мінімуму за 12 років.
“Ми щасливі, оскільки така ситуація добре відбивається на нашій рентабельності, – зазначає Фредерік Рузо керуючий директор будинку Louis Roederer, що випускає елітне шампанське Cristal. – Сприятливі коливання валютних курсів дозволяють нам більше витратити на рекламу, і ми явно активізуємо свої зусилля в плані маркетингу в США в поточному році “.
Зниження курсу євро до долара означає, що європейські експортери зможуть збільшити свою частку ринку в США за рахунок більш конкурентоспроможних цін, при цьому підвищивши виручку завдяки конвертації отриманих за кордоном доходів в євро, і підняти продажі на домашньому ринку за рахунок туристів.
Разом з тим експерти відзначають, що американці відчують зниження цін на шампанське не відразу – ті пляшки, які зараз стоять на прилавках, були закуплені приблизно півроку тому, і поки дистриб’ютори не збираються міняти цінники.
У 2014 році виробники поставили в США 19,2 млн пляшок шампанського, на 7,3% більше, ніж в 2013 році, за даними торгової асоціації Comite Champagne. У грошовому вираженні показник підвищився на 7,8%, до 401, 7 млн євро.
За загальним споживанню шампанського США поступаються тільки Великій Британії, тоді як в цілому за обсягом випитого вина Штати є світовим лідером, випереджаючи Францію та Італію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас