Україна і IOSCO цього року підпишуть меморандум про взаєморозуміння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і IOSCO цього року підпишуть меморандум про взаєморозуміння

Світ
342
Україна в поточному році має намір підписати меморандум про взаєморозуміння з питань консультацій, співпраці та обміну інформацією з Міжнародною організацією комісій з цінних паперів (IOSCO, MMoU).
Така ініціатива закладена в програмі Кабінету міністрів, затвердженій розпорядженням №213-р від 4 березня 2015 року.
Документ, зокрема, передбачає прийняття Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) заходів з приєднання до MMoU, сприяння відомства у залученні донорських коштів для постійної участі його представництва в засіданнях IOSCO, участь Нацкомісії в обробці документів IOSCO, а також забезпечення, НКЦПФР разом з Міністерством фінансів, сплати членського внеску в IOSCO.
Міжнародна організація комісій з цінних паперів (IOSCO) є органом, що поєднує більше 120 національних регуляторів ринку цінних паперів, який визначає стандарти та міжнародно-визнані підходи у цій сфері.
IOSCO бере участь у виробленні рекомендацій з регулювання фінансових ринків для Ради з фінансової стабільності і G20. Одними з головних ініціатив IOSCO стали ідеї контролю з боку регуляторів за “короткими” продажами цінних паперів, ідеї регулювання хедж-фондів, а також введення клірингу за позабіржовими операціями, зокрема, з деривативами.
IOSCO MMoU розроблений в 2002 році з метою обміну інформацією між регуляторами ринку цінних паперів – членами IOSCO та запобігання недобросовісних практик поведінки на фінансовому ринку.
В даний час до меморандуму приєдналися 103 юрисдикції, які охоплюють понад 95% світового ринку капіталу, а принципи регулювання ринку цінних паперів, сформовані IOSCO, є одним з 12 стандартів, визнаних Радою з фінансової стабільності як основу надійності фінансових систем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас