Кабмін схвалив план дерегуляції бізнесу від МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив план дерегуляції бізнесу від МЕРТ

Казна та Політика
523
Кабінет міністрів на засіданні в середу схвалив розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі план дерегуляції бізнесу, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус на своїй сторінці в Twitter.
“План подальшої дерегуляції Кабміном прийнятий. Продовжуємо знімати адмінбар’єри і зменшуємо втручання в життя бізнесу”, – написав він.
Раніше МЕРТ розробив план спрощення або скасування бюрократичних процедур, який дозволить поліпшити інвестиційний клімат і сприятиме розвитку бізнесу
За словами міністра, основні заходи з дерегуляції планується здійснити в 2015 році. У їх числі А.Абромавічус назвав скасування обов’язкового збору та утилізації відпрацьованого масла, яка заощадить бізнесу 700 млн грн, а також скасування обов’язкової сертифікації харчових продуктів, яка дасть економію 1-2 млрд грн.
Міністр також повідомив, що МЕРТ пропонує обмежити державне регулювання цін на продовольчі товари.
“Тут ціни регулюватиме ринок”, – додав він.
У телекомунікаційній сфері план передбачає впровадження послуги перенесення мобільних номерів (MNP) та запровадження принципу технологічної нейтральності.
За словами А.Абромавічуса, планується спростити процедуру приєднання до електромереж, яка зараз займає 277 днів.
Крім того, планується спростити процедуру і скоротити терміни видачі технічних умов у будівництві з 30 до 10 робочих днів, а також спростити процедуру реєстрації власності (скоротити терміни з 27 днів до двох днів, кількість процедур – з семи до двох).
МЕРТ також пропонує зменшити кількість обов’язкових документів, необхідних для експортно-імпортних операцій, щоб терміни оформлення експорту скоротилися з 29 до восьми днів, а імпорту – з 28 до 11.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас