У 2014 році "Запоріжсталь" вклав у модернізацію виробництва більше 100 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2014 році "Запоріжсталь" вклав у модернізацію виробництва більше 100 млн доларів

Фондовий ринок
473
Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь”, що входить до групи “Метінвест”, в 2014 році інвестував у модернізацію виробництва близько $ 120 млн, повідомив у ході зустрічі з представниками посольства США в Україні генеральний директор “Запоріжсталі” Ростислав Шурма.
“Ми продовжуємо інвестувати в модернізацію нашого виробництва. У 2014 році наші інвестиції стали найбільшими серед всіх областей України – в технічну модернізацію комбінату ми вклали близько $ 120 млн. Сьогодні наш комбінат – одне з небагатьох підприємств України, яке в найскладніших економічних умовах продовжує не просто працювати , а розвиватися, збільшувати обсяги виробництва “, – сказав Р.Шурма в середу, якого цитує прес-служба підприємства.
У свою чергу, економічний радник посольства США Чип Лайтінен подякував Р.Шурмі за можливість ознайомитися з діяльністю підприємства і зазначив, що успішні реформи і позитивні зміни, що відбуваються на комбінаті – це приклад того, що має відбуватися зараз по всій Україні.
“У складній економічній ситуації, в якій зараз знаходиться Україна,“Запоріжсталь”- зразок промислового підприємства, яке не тільки зберігає стабільність роботи, а й успішно розвивається, інвестує в модернізацію, шукає нові ринки і зберігає конкурентоспроможність”, – сказав Ч.Лайтінен.
У ході візиту на підприємство делегація посольства США ознайомилася з двома великими інвестиційними проектами, реалізованими в 2014 році: безперервної травильної лінією (НТА-4) в цеху холодної прокатки № 1 і доменної піччю № 4.
Крім впровадження сучасних виробничих технологій проекти мають значну екологічну складову. Так, нова лінія НТА-4 повністю виключає скидання промислових вод у річку Дніпро від роботи цеху холодної прокатки № 1, а також на 83% скорочує викиди парів сірчаної кислоти в атмосферу. Реконструкція доменної печі № 4 включила в себе будівництво систем аспірації ливарного двору і підбункерного приміщення, що значно знизило викиди в атмосферу.
Інвестиції в ці проекти склали близько 1,5 млрд грн.
Прес-служба уточнює, що 18 березня “Запоріжсталь” в рамках робочого візиту до Запоріжжя відвідала делегація посольства США в Україні у складі економічного радника Чіпа Лайтінена і другого секретаря Крістофера Греллера.
Як повідомлялося, “Запоріжсталь” в 2014 році наростила виробництво прокату на 5% порівняно з аналогічним періодом 2013 року – до 3 млн 384,2 тис.тонн, сталі – на 3,8%, до 3 млн 963,6 тис. тонн , чавуну – на 9,1%, до 3 млн 512,6 тис. тонн.
“Запоріжсталь” – одне з найбільш великих промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу.
Спеціалізація комбінату – високоякісний сталевий г / к рулон, г / к лист, холоднокатаний лист, х / к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.
Основними споживачами продукції комбінату є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.
“Запоріжсталь” знаходиться в процесі інтеграції до групи “Метінвест”, основними акціонерами якої є ПрАТ “Систем Кепітал Менеджмент” (71,24%) і група компаній “Смарт-холдинг” (23,76%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас