Працівника Державної виконавчої служби звинуватили у вимаганні 0,1 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівника Державної виконавчої служби звинуватили у вимаганні 0,1 млн гривень

Кримінал
508
Міліція затримала співробітника Державної виконавчої служби за підозрою у вимаганні 100 тис. гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ.
“Головне слідче управління спільно з співробітниками Служби безпеки України викрили працівника центрального апарату Державної виконавчої служби Міністерства юстиції у вимаганні неправомірної вигоди у розмірі 100 тис. гривень. Чиновнику загрожує до 10 років позбавлення волі”, – сказано в повідомленні.
Згідно з ним, чиновник центрального апарату Державної виконавчої служби Міністерства юстиції вимагав гроші у представника іноземного підприємства за виконання рішення суду в частині відшкодування понесених зазначеним підприємством збитків.
Затримали службовця разом з посередником (адвокатом) при отриманні грошей.
Дії вказаних осіб кваліфіковано за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу (одержання службовою особою неправомірної вигоди).
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією.
Зазначені особи затримані за підозрою у скоєнні тяжкого корупційного злочину.
Досудове розслідування триває.
Як повідомляло агентство, міністр юстиції Павло Петренко прогнозує завершення реформування Реєстраційної і Виконавчої служб до 2017 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас