Інвестори по всьому світу скорочують позиції в американських акціях - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори по всьому світу скорочують позиції в американських акціях - опитування

Фондовий ринок
1377
Інвестори по всьому світу значно скоротили в своїх портфелях частку акцій американських компаній на тлі зростання впевненості в тому, що ФРС США підніме процентні ставки вже в другому кварталі поточного року, свідчать дані опитування, проведеного компанією Bank of America Merrill Lynch з 6 по 12 березня 2015 року.
Крім того, керуючі фондами скорочують позиції на ринках, що розвиваються (EM – Emerging Markets), проте частка інвесторів, які мають намір знижувати частку EM, в березні скоротилася відносно лютого, хоча і залишилася на одному з найвищих рівнів.
Водночас попит на акції європейських компаній продовжує зростати, а інвестори відзначають, що, на їхню думку, популярність єврозони перебуває на початковому етапі зростання.
“Одностайність інвесторів дозволяє припустити, що сильний долар стане позитивним, а не негативним фактором для світової економіки і ринків”, – вважає головний інвестиційний стратег Bank of America Merrill Lynch Global Research Майкл Хартнетт. “Популярність європейських акцій досягла небачених висот. Попит на акції компаній фінансового сектора підкреслює впевненість у зростанні даного регіону, і при цьому впевнені показники минулого місяця підкріплюють віру в європейських експортерів”, – відзначає фахівець з європейських ринків акцій і кількісного аналізу Bank of America Merrill Lynch Global Research Маніш Кабра.
Результати глобального опитування свідчать про те, що інвестори по всьому світу очікують зростання інфляції та відсоткових ставок. Крім того, все більше респондентів припускають, що можливе посилення грошової політики в світових масштабах. Інвестори очікують зростання як короткострокових, так і довгострокових процентних ставок.
Відчутний розмір заборгованості китайських емітентів починає непокоїти інвесторів. Потенційна неплатоспроможність китайських позичальників стала в березні другим за значимістю ризиком екстремальної зміни для світових ринків: в цьому місяці 19% інвесторів вважають даний фактор найбільшим ризиком, тоді як місяць тому ця цифра становила 14%. Найбільш серйозним ризиком екстремальної зміни інвестори як і раніше вважають геополітичну кризу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас