Представники ОБ пропонують встановити граничний рівень націнки на товари високої соціальної значимості на рівні 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представники ОБ пропонують встановити граничний рівень націнки на товари високої соціальної значимості на рівні 15%

Казна та Політика
509
Депутати Верховної Ради Наталія Королевська, Олександр Долженков, Юрій Солод, Сергій Дунаєв (всі -фракції “Опозиційний блок”) пропонують парламенту встановити граничний рівень торговельної націнки на товари високої соціальної значимості на рівні 15%.
Про це йдеться в законопроекті №2368, зареєстрованому 13 березня.
Ініціатори законопроекту пропонують встановити граничний рівень націнки реалізації товару кінцевому споживачеві, незалежно від кількості його перепродажу, в розмірі 15% до оптової ціни вітчизняного виробника.
На імпортований в Україну товар, в разі прийняття документа, граничний рівень націнки встановлюється в розмірі 15% до митної вартості товару.
Цю норму пропонується застосовувати до всіх суб’єктів господарювання незалежно від форми власності, які реалізують такі товари, як борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичина, свинина і м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметана, масло вершкове, олія соняшникова, яйця курячі, дитяче харчування, продукція громадського харчування, що реалізується в дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, лікарські засоби і вироби медичного призначення.
Також дану норму пропонується застосовувати до реалізованих через автозаправні станції дизельного палива й бензину моторного, паливно-енергетичних ресурсів (вугілля, вугільні брикети, паливо пічне побутове, гас освітлювальний, торф паливний кусковий, дрова, торф’яні брикети, газ скраплений), що відпускаються населенню для побутових потреб.
Закон набирає чинності з дня, наступного після дня його опублікування.
Як повідомлялося раніше, Антимонопольний комітет констатує зниження цін на український, пшеничний хліб і батон нарізний найбільшим виробником хліба та хлібобулочних виробів компанією “Київхліб” (Київ) до рівня, який був до останнього підвищення цін 12 березня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас