Раді пропонують затвердити принцип мовчазної згоди на взяття рахунку платника податків на облік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують затвердити принцип мовчазної згоди на взяття рахунку платника податків на облік

Казна та Політика
1755
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити поширювати принцип мовчазної згоди на взяття рахунку платника податків на облік контролюючими органами. Про це йдеться в зареєстрованому 16 березня законопроекті №2381.
Проектом пропонується внести зміни до Податкового кодексу у відповідності з якими, буде запроваджено принцип мовчазної згоди у сфері оподаткування.
Уряд пропонує встановити, що повідомлення про взяття контролюючим органом рахунку на облік здійснюється в режимі реального часу за принципом мовчазної згоди.
Принцип мовчазної згоди – це принцип, згідно з яким суб’єкт господарювання отримує право на здійснення діяльності без отримання відповідного дозвільного документа, за умови, якщо підприємцем представлені всі документи в повному обсязі, але у встановлений законом строк документ дозвільного характеру або рішення про відмову у його видачі не було видано.
На думку Кабміну, з введенням цього принципу буде спрощено порядок взяття рахунків платників податків на облік контролюючими органами, що, в свою чергу, значно поліпшить ведення бізнесу для тисяч підприємців.
Даний законопроект розроблений для того, щоб експерти Світового банку при складанні рейтингу Doing Business на наступний рік поліпшили позиції України за індикатором “Реєстрація підприємств”.
Важливим моментом є прийняття Верховною Радою даного законопроекту до травня 2015 року, для обліку реформ в рейтинг Doing Business-2016.
Як повідомляло агентство, у жовтні Україна посіла 96-е місце серед 189 країн у рейтингу Світового банку за умовами ведення бізнесу (Doing Business-2015).
Світовий банк щорічно публікує підсумки рейтингу за умовами ведення бізнесу (Doing Business).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас