До Японії на нетривалий час може повернутися дефляція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Японії на нетривалий час може повернутися дефляція

Світ
161
Японія може зіткнутися з відновленням дефляції, проте період зниження споживчих цін буде недовгим, заявив голова Банку Японії Харухико Курода на прес-конференції за підсумками березневого засідання.
“Залежно від того, як будуть змінюватися ціни на енергоносії, не можна виключити, що інфляція може опуститися трохи нижче нуля”, – сказав він.
Незважаючи на це, глава японського центробанку як і раніше очікує сильного відновлення зростання цін у другій половині наступного фінансового року, який почнеться 1 квітня.
Х.Курода вважає, що низькі ціни на нафту і нафтопродукти рано чи пізно нададуть підтримку економіці Японії, яка імпортує майже весь споживаний обсяг енергоносіїв, а посилення економічного зростання разом зі стимулюючими програмами ЦБ забезпечить відновлення інфляції.
Більшість економістів вважають, що Х.Курода невиправдано оптимістичний, коли говорить про повернення інфляції в Японії до цільових 2% річних в 2016 році. Самі експерти чекають, що ціни в Японії знизяться в середині 2015 календарного року, і в 2016 календарному році інфляція буде більш ніж стриманою.
Як повідомлялося, за підсумками засідання 16-17 березня Банк Японії прийняв рішення дотримуватися колишнього курсу грошово-кредитної політики, незважаючи на ослаблення інфляції в країні.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас