В АМКУ відреагували на подорожчання продуктів - в хід пішли розслідування та рекомендації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В АМКУ відреагували на подорожчання продуктів - в хід пішли розслідування та рекомендації

Аграрний ринок
812
Через надходження численних скарг, Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав низку розслідувань подорожчання соціально важливих продуктів. Про це повідомили в прес-службі комітету.
Так, були розпочаті розслідування проти ПАТ “Київхліб” та ПАТ “Теремно Хліб” у зв’язку зі зловживаннями монопольним становищем на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів, повідомили в АМКУ.
Крім того, АМКУ рекомендує 78 суб’єктам господарювання утриматися від необґрунтованого підвищення цін на хліб в Дніпропетровській, Чернігівській, Вінницькій, Львівській, Івано-Франківській, Сумській, Закарпатській та Київській областях. Комітет також рекомендує 28 молокопереробним підприємствам у Сумській, Волинській і Харківській областях встановлювати закупівельні ціни на молоко, виходячи з показників власної господарської діяльності, і не порушувати законодавство про захист економічної конкуренції.
Попередження щодо підвищення цін на борошно винесені в Івано-Франківській, Дніпропетровській та Київській областях, по гречці – в Одеській та Чернігівській областях, по цукру і крупах – у Дніпропетровській області.
“З метою виявлення та припинення ознак порушення законодавства Київським міським, Донецьким, Рівненським, Кіровоградським, Харківським, Чернівецьким, Чернігівським Сумським, Івано-Франківським, Київським обласним територіальним відділенням АМКУ розпочаті дослідження на ринку хліба та хлібобулочних виробів”, – повідомили в комітеті.
В АМКУ нагадали, що відпускні ціни (без торгової надбавки) ПАТ “Київхліб” були знижені і складають в порівнянні: хліб український – 6,90 грн. (8,58 грн – попередня ціна); батон нарізний – 5,34 грн. (7,20 грн); хліб пшеничний – 5,64 грн. (7,14 грн).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас