Греція не повернеться до заходів жорсткої економії - прем'єр-міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція не повернеться до заходів жорсткої економії - прем'єр-міністр

Світ
742
Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що його країна не повернеться до заходів жорсткої економії, як того вимагають кредитори, повідомляє видання з посиланням на Die Welt.
Греція сподівається на те, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) полегшить їй доступ до фінансування. Афіни хочуть отримати останній транш допомоги у розмірі 7,2 млрд євро. “Греція – не колонія. Повернення до програми жорсткої економії в Греції не буде”, – сказав прем’єр.
Також Ципрас підкреслив, що ключем до чесного компромісу (з кредиторами ЄС і МВФ) було б визнання того факту, що “попередня політика екстремальних заощаджень не вдалася, не тільки в Греції, але й у всій Європі”. Державний борг Греції складе близько 320 мільярдів євро. Країна виступає за реструктуризацію свого боргу. В даний час країна фінансується за рахунок короткострокових кредитів.
20 лютого було вирішено продовжити програму надання Греції кредиту. Керівник Єврогрупи Йерун Дейсселблум повідомив The Financial Times, що Греція повинна негайно розпочати проведення економічних реформ, щоб отримати фінансову допомогу. Повідомлялося, що Греції може знадобитися додаткова фінансова допомога вже в березні.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас