Уряд знову візьметься за одноразове декларування фізособами коштів, майна та валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд знову візьметься за одноразове декларування фізособами коштів, майна та валюти

Казна та Політика
10033
Кабінет міністрів доручив Міністерству фінансів, Державній фіскальній службі та Міністерству юстиції до липня вивчити необхідність одноразового декларування фізособами коштів, майна та валюти для подальшого контролю їх доходів і витрат.
Про це йдеться в постанові Кабміну від 11 березня № 99 “Про затвердження плану заходів на 2015 рік щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового ураження”.
Кабмін доручив міністерствам і відомствам до жовтня цього року провести з урахуванням міжнародного досвіду національну оцінку ризиків.
Уряд доручив також визначити заходи щодо недопущення формування статутного капіталу відповідних суб’єктів первинного фінансового моніторингу за рахунок коштів, джерела походження яких неможливо підтвердити.
Згідно з цим планом, протягом року держоргани будуть аналізувати зовнішньоекономічні операції, які проводяться через офшорні зони, а також проводити перевірки цільового та ефективного використання компаніями коштів, залучені під державні гарантії.
У числі заходів вказана підготовка проекту стратегії розвитку до 2020 року системи запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового ураження.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас