Goldman прогнозує зниження цін на сировину на 20% у найближчі півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman прогнозує зниження цін на сировину на 20% у найближчі півроку

Світ
338
Ціни на сировину на світових ринках можуть впасти на 20% протягом найближчих шести місяців у зв’язку з тим, що на тлі збільшення пропозиції ціни на нафту і мідь знижуються, прогнозують аналітики Goldman Sachs Group Inc.
Раніше ціни росли у зв’язку з припливом інвестицій в індексні фонди, пов’язані з нафтою. Однак зараз на ринку спостерігається надлишок нафти, а її надлишки будуть продовжувати рости, повідомляє Bloomberg.
Сировинний індекс Standard&Poor’s GSCI виріс на 8% після мінімального майже за 6 років показника в січні на тлі ралі на нафтовому ринку і чуток про зниження видобутку нафти в США. Тим не менш, в країні як і раніше спостерігаються рекордні за останні три десятиліття обсяги видобутки, а в світовому масштабі пропозиція цього палива перевищує попит на 1-1,5 млн барелів на добу.
Аналітики Goldman Sachs прогнозують, що сировинний індекс S&P GSCI Enhanced Total Returns впаде на 18% протягом трьох місяців і на 20% протягом шести місяців.
Запаси нафти в США будуть продовжувати швидко рости. За дев’ять тижнів до 6 березня резерви зросли до 449 млн барелів – максимуму з серпня 1982 року, повідомляє Управління по інформації в галузі енергетики (EIA). Кількість видобутої нафти на добу в країні також було рекордним з січня 1983 року – 9,37 млн барелів.
Кількість бурових установок в США на 9 березня налічувало 922 одиниці і знижувалося 13 тижнів поспіль, інформує нафтосервісна організація Baker Hughes Inc. На думку Goldman Sachs, число діючих свердловин повинно впасти ще на 30%, а ціни на нафту в США – до $40 за барель, щоб ринок вирівнявся.
Аналітики Goldman Sachs також вважають, що ціни на мідь продовжать падіння у зв’язку зі зниженням попиту головного споживача – Китаю, а надлишок міді в 2015-2016 рр. продовжать рости.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас