Samsung Electronics планує почати торги юанями в Південній Кореї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung Electronics планує почати торги юанями в Південній Кореї

Світ
196
Samsung Electronics повідомила про плани почати торгівлю в юанях в Південній Кореї з 16 березня в руслі проведеної Сеулом політики з підтримки зусиль Китаю, спрямованих на інтернаціоналізацію своєї валюти, пише Financial Times.
Сеул був визнаний центром юаневих торгівлі з липня минулого року, китайський Bank of Communications був призначений для проведення клірингу операцій в юанях. Прямі торги в парі вона/юань в Сеулі почалися з 1 грудня, відображаючи зв’язки між двома країнами, що посилились. Як очікується, в найближчі місяці КНР і Південна Корея укладуть угоду про вільну торгівлю.
Samsung – найбільша компанія Південної Кореї по цілому ряду показників і один з найбільший інвесторів в Китай. Її інтерес до торгівлі в парі вона / юань приверне і інші компанії, заявив FT представник південнокорейського міністерства фінансів.
Однак обсяги торгів впевнене підвищуються і без участі великих гравців. За даними південнокорейського Мінфіну, на цьому тижні середньоденний показник для індійські/юаня на міжбанківському валютному ринку становить близько 10 млрд юанів ($1,6 млрд) у порівнянні з $10 млрд для індійські в парі доларом США.
При цьому лише 1,7% експорту з Південної Кореї до Китаю і лише 1% імпорту з Китаю оплачувалися в юанях.
Разом з тим в Південній Кореї стрімко зросли обсяги юаневих вкладів – з $80 млн на початок 2012 року до $18,6 млрд в лютому 2015 року, або 29% всіх валютних депозитів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас