Яценюк вимагає від регіональної влади скоротити опалення у зв'язку з підвищенням температури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк вимагає від регіональної влади скоротити опалення у зв'язку з підвищенням температури

Енергетика
1065
У зв’язку зі значним підвищенням температури повітря регіональна влада повинна прийняти рішення про скорочення опалення для економії енергоресурсів та коштів споживачів, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“Вимагаю терміново вжити рішення по тих регіонах, де дозволяють температурні режими, припинити обігрів атмосфери …, прийняти рішення про зниження температури теплоносія”, – сказав прем’єр, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в середу.
На думку А.Яценюка, окремі теплокомуненерго (ТКЕ) зацікавлені в тому, щоб обігрівати повітря і виставляти споживачам рахунки.
У той же час прем’єр не дав чіткої вказівки про припинення опалювального сезону.
Як повідомлялося, глава Міненерговугілля Володимир Демчишин на минулому тижні сказав, що опалювальний сезон в Україні цього року може закінчитися раніше традиційних термінів завдяки позитивному температурному режиму.
“Думаю, що найближчим часом ми звернемося до Кабміну, щоб, принаймні, у південних регіонах країни, а може, й на більшій території скоротити опалювальний сезон”, – сказав міністр.
За його словами, опалювальний сезон припиняється традиційно, якщо середньоденна температура – “плюс” 8 градусів протягом трьох днів. В даний час Міненерговугілля проводить консультації з фахівцями про можливість зниження цього показника до “плюс” 6 градусів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас