Перспективи фондового ринку Європи в 2015 році більш сприятливі в порівнянні з США - JPMorgan — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перспективи фондового ринку Європи в 2015 році більш сприятливі в порівнянні з США - JPMorgan

Фондовий ринок
381
Європейський фондовий ринок має більш сприятливі перспективи в 2015 році, ніж ринок акцій США, вважає аналітик JPMorgan Міслав Матейка.
В останні роки лідерство американських ринків було безперечним: фондовий індекс S&P 500 бив рекорди шість років поспіль, а курс долара США випереджав за темпами зростання більшість основних світових валют. Тим часом, єврозона грала роль “гидкого каченяти”, оскільки деякі її держави перебували на межі економічного краху протягом декількох років, пише MARKETWATCH.
Тепер перспективи європейських ринків здаються більш сприятливими, і ця думка починає отримувати підтримку дедалі більшої кількості експертів, зазначає М.Матейка.
“Рух в єврозоні почався, але я думаю, що пройдено менше половини шляху, – говорить М.Матейка. – Ми вважаємо, що позиції інвесторів у європейських активах далекі від надмірних. Потоки коштів почали повертатися в регіон лише недавно слідом за істотним відтоком в минулому році, а також в період з 2009 по 2012 рр.”
На відміну від цього, позиції інвесторів в американських активах близькі до рекордних максимумів, і відтоку коштів з них поки не спостерігається, зазначає експерт.
М.Матейка також очікує, що економічна активність в єврозоні продовжить збільшуватися, відзначаючи зростання грошової маси і відновлення споживчої довіри. Додаткову підтримку регіону, за його словами, надасть запущена Європейським центральним банком (ЄЦБ) 9 березня програма кількісного пом’якшення (QE).
Експерт відзначає, що інвестори активно переглядають прогнози прибутків європейських компаній у бік підвищення, в той час як прогнози для американських компаній погіршуються.
“Цікаво, що для компаній США, навіть за межами нафтового сектора, прогнози прибутків йдуть вниз, тоді як для єврозони – вгору”, – говорить експерт.
За його оцінками, середні темпи зростання прибутків європейських компаній в 2015 році складуть 15,3%, США – лише 1,8%.
Слабкі темпи зростання зарплат і ослаблення євро відносно долара США також є фактором підтримки для єврозони і підвищують “бичачий” настрій інвесторів щодо європейських фінансових ринків, зазначає М.Матейка.
На цьому тлі він рекомендує інвесторам сфокусуватися на акціях європейських банків, сталевиробників, транспортних компаній, а також диверсифікованих фінкомпаній, виробників капітальних товарів і будівельних матеріалів.
“Компанії цих секторів, на нашу думку, в даний момент мають найкращий потенціал зростання прибутку в розрахунку на акцію”, – зазначає експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас