Промвиробництво в Німеччині зросло на 0,6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промвиробництво в Німеччині зросло на 0,6%

57
Обсяг промислового виробництва в Німеччині в січні 2015 р. збільшився за підсумками п’ятого місяця поспіль – на 0,6% порівняно з попереднім місяцем, свідчать оприлюднені в п’ятницю офіційні дані.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували збільшення показника на 0,5%.
Промвиробництво зросло на 0,9% відносно січня 2014 р. при очікуваному експертами зниженні на 0,2%.
Згідно з переглянутими даними, в грудні промвиробництво в ФРН зросло на 1% відносно попереднього місяця і збільшилося на 0,5% в річному вираженні. Раніше повідомлялося про підвищення першого показника на 0,1% і зниження другого на 0,7%.
Стійке зростання обсягів промвиробництва є сигналом зміцнення найбільшої економіки єврозони, відзначають експерти.
Підйом німецького ВВП прискорився в четвертому кварталі минулого року, зокрема, завдяки зниженню цін на нафту і ослабленню євро, які підтримали споживчі витрати і підштовхнули до зростання ділову довіру.
Замовлення промпідприємств країни на початку цього року знизилися, проте аналітики очікують, що підготовлюване Європейським центральним банком (ЄЦБ) кількісне пом’якшення підтримає німецьку економіку.
“Низькі ціни на нафту збільшують купівельну спроможність споживачів не тільки в Німеччині, але і за кордоном, і це позитивний фактор, як для внутрішнього попиту, так і для німецького експорту, – говорить економіст UniCredit SpA у Франкфурті Андреас Рііс. – Ослаблення євро є додатковим фактором підтримки для компаній, орієнтованих на експорт”.
Обсяг виробництва в переробній та гірничодобувній промисловості не змінився в січні відносно попереднього місяця, обсяги будівництва зросли на 5%, виробництво капітальних товарів збільшилося на 0,5%.
Тим часом, випуск споживчих товарів зменшився на 0,4%, проміжних товарів – також на 0,4%.
Відповідно до лютневого прогнозу Єврокомісії, ВВП Німеччини в 2015 році збільшиться на 1,5%, в 2016 році – на 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас