Рада прийняла закон про ринок газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла закон про ринок газу

Енергетика
1292
Верховна Рада прийняла за основу законопроект про ринок природного газу України, розроблений за активної участі секретаріату Європейського Енергетичного співтовариства.
Законопроект (№2250) підтримали 237 народних депутатів на засіданні парламенту в четвер.
За словами народного депутата України Остапа Семерака (“Народний фронт”), прийняття цього законопроекту є однією з умов схвалення $ 17,5 млрд кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україна за новою програмою розширеного фінансування.
Як повідомлялося, основною метою законопроекту є створення ефективного конкурентного середовища на ринку природного газу з урахуванням основних вимог законодавства ЄС, в тому числі, передбачених Директивою 2009/73 / ЄС Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу стосовно спільних правил для внутрішнього ринку природного газу та Регламентом 715 / 2009 Європейського парламенту та Ради ЄС про умови доступу до мереж передачі природного газу.
Раніше глава правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв зазначав, що приведення українського “газового” законодавства відповідно до європейських стандартів відкриває перед Україною перспективу участі країни В Європейському енергетичному союзі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас