АМКУ видав 36 рекомендацій щодо утримання від необґрунтованого підняття цін на хліб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ видав 36 рекомендацій щодо утримання від необґрунтованого підняття цін на хліб

Аграрний ринок
321
Територіальні відділення Антимонопольного комітету України надали суб’єктам господарювання 36 рекомендацій щодо утримання від необґрунтованого підняття оптово-відпускних цін на хліб і хлібобулочні вироби, говориться в повідомленні комітету в четвер.
“В даний час комітетом проводиться збір, аналіз та узагальнення необхідної інформації щодо обґрунтованості ціноутворення на ринку хліба та хлібобулочних виробів, а також суміжних з ними ринків зерна і борошна, і в разі виявлення ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції будуть вжиті відповідні заходи, передбачені чинним законодавством “, – наголошується в повідомленні АМКУ.
Посилаючись на дані моніторингу споживчих цін на соціально значущі товари, опублікованого на сайті Мінекономрозвитку, АМКУ повідомив, що за тиждень з 20 по 27 лютого роздрібні ціни на пшеничний хліб з борошна першого ґатунку зросли в середньому по Україні на 3,5%. Ціни на цей продукт коливаються від 6,54 грн у Миколаївській до 9,66 грн у Закарпатській області. При цьому виробники аргументують збільшення оптово-відпускних цін на хліб і ХБІ подорожчанням борошна, електроенергії та палива. Цього року ціни на борошно зросли приблизно на 22%, енергоносії – 5%, бензин – 26,9%, дизпаливо – 24,3%, приведено в повідомленні АМКУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас