Uber купив картографічний стартап deCarta — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber купив картографічний стартап deCarta

Фондовий ринок
555
Популярний сервіс замовлення таксі Uber придбав геолокаційний стартап deCarta, навігаційна система якого заснована на хмарних технологіях. Фінансові подробиці угоди не розкриваються.
Uber планує використовувати напрацювання deCarta для модернізації власної платформи. Команда deCarta залишиться працювати в стартапі, включаючи СЕО Кіма Фенелла.
deCarta буде працювати під власним брендом, але вже в якості дочірньої компанії Uber. Стартап був заснований в 1996 році в Сан-Хосе і розробив власну програмну платформу, яка фіксує особливості розташування. Uber високо оцінив зручність пошуку і навігації в ПО deCarta і можливість удосконалення власних технологій.
deCarta став першим публічним придбанням Uber, який проводить дуже агресивну політику виходу на ринки. За свою історію сервіс виклику таксі залучив $5,9 млрд від Google Ventures, First Round Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byers і СЕО Amazon Джефф Безос. Однак цей стартап раніше особливо не був помічений в M&A угодах.
Тим часом, представник Uber зазначив, що перше придбання deCarta було не першим для сервісу. До цього Uber поглинув кілька інших компаній, назви яких не розголошуються.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас