ЦБ Індії несподівано знизив процентну ставку вдруге в цьому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Індії несподівано знизив процентну ставку вдруге в цьому році

Світ
348
Резервний банк Індії (RBI) в середу несподівано знизив ключову процентну ставку другий раз з початку 2015 року.
Ставка прямого РЕПО була зменшена на 0,25 процентного пункту – до 7,75% річних.
Рішення про зниження ставки прийнято RBI у зв’язку з зберігається слабкістю економіки, заявив глава Центробанку Рагурам Раджан.
За його словами, ЦБ погодив офіційний орієнтир інфляції з урядом.
“Цей крок робить явним те, що було неочевидним раніше, – уряд і Центробанк мають спільні цілі, і бюджетна та монетарна політика будуть працювати, доповнюючи один одного”, – зазначив Р.Раджан.
RBI буде прагнути забезпечити інфляцію на рівні, відповідному “середині” цільового діапазону 4% плюс або мінус 2% до кінця дворічного періоду, що стартує у фінансовому році, який завершиться в березні 2017 року.
Споживчі ціни в Індії в січні поточного року зросли на 5,11% – це менше цільового показника в 6%, встановленого ЦБ на січень 2016 рік.
12 з 15 економістів, опитаних Bloomberg, не очікували зміни ставки Центробанком до квітневого засідання, і лише троє прогнозували її зниження в березні.
У минулі вихідні уряд Індії опублікував бюджет на майбутній фінрік, пообіцявши досягти прогресу в балансуванні держфінансів, зазначивши, однак, що досягнення цільового показника бюджетного дефіциту в 3% ВВП вимагає більше часу, ніж очікувалося раніше.
У січні цього року RBI знизив ставку вперше майже за два роки.
Індійський ринок акцій відреагував зростанням на рішення ЦБ, курс рупії зростає.
Фондовий індекс SENSEX підскочив ході торгів у середу на 0,9% – до 29865,61 пункту. Протягом сесії значення індикатора піднімався вище позначки в 30000, що було відзначено вперше.
Курс рупії до долара США збільшився на 0,1%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас