Exxon провела найбільше в своїй історії розміщення облігацій - на $ 8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Exxon провела найбільше в своїй історії розміщення облігацій - на $ 8 млрд

Фондовий ринок
187
Exxon Mobil Corp. провела найбільше в своїй історії розміщення облігацій, продавши папери на суму $8 млрд.
За словами обізнаного джерела, компанія розмістила сім траншей облігацій, у тому числі бонди з фіксованою і плаваючою процентними ставками.
Спочатку Exxon планувала розміщення паперів на $7 млрд, проте потім його обсяг був збільшений приблизно на 14%, відзначило джерело.
Рейтинги Exxon за шкалою Moody’s і Standard&Poor’s знаходяться на рівні “AAA”, і компанія є однією лише з трьох американських корпорацій, крім Johnson&Johnson і Microsoft Corp., боргові зобов’язання якої вважаються майже настільки ж надійними, як і держпапери.
Попит інвесторів на такі бонди є дуже високим, оскільки при своїй надійності вони мають більш високу прибутковість, ніж держоблігації.
Так, за даними Bloomberg, найбільшим випуском, розміщеним Exxon, стали десятирічні облігації зі ставкою купона в розмірі 2,709% загальним обсягом $1,75 млрд. Прибутковість цих паперів при розміщенні перевищила прибутковість порівнянних за терміном обігу US Treasuries на 0,58 процентного пункту.
Крім цього, Exxon розмістила ще один випуск десятирічних облігацій – зі ставкою купона 3,175% на $ 1 млрд, прибутковість цих бондів перевищила процентну ставку порівнянних казначейських облігацій США на 0,48 процентного пункту.
Мотивом для великого розміщення боргових зобов’язань, ймовірно, стала низька вартість запозичення і бажання підготуватися до можливих складнощів в майбутньому, відзначає аналітик US Bank Wealth Management Ден Хекмен.
Надходження від розміщення можуть бути використані на загальнокорпоративні цілі, в тому числі фінансування придбань, капіталовкладення і рефінансування, повідомило джерело.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас