Ціни на нафту опускаються, Brent подешевшала до $62 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту опускаються, Brent подешевшала до $62 за барель

Енергетика
415
Котирування нафти еталонних марок опускаються в понеділок на даних про менше, ніж очікувалося, скорочення числа бурових установок в США.
Квітневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 15:50 МСК подешевшали на $1,2 (1,9%) – до $61,95 за барель.
Котирування квітневих ф’ючерсів на марку WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $0,84 (1,69%) – до $48,92 за барель.
Як повідомила в п’ятницю нафтосервісна компанія Baker Hughes, кількість діючих бурових установок в США на минулому тижні зменшилася на 33, що стало мінімальним скороченням за останні 8 тижнів.
“Для того, щоб істотно вплинути на поставки, ціни повинні опуститися ще нижче, – відзначив аналітик Barclays Місвін Манеш. – Ми очікуємо подальшого зниження цін, оскільки надлишок нафти на ринку нікуди не подівся”.
Крім того, негативний вплив на ринок роблять новини про збільшення видобутку в Саудівській Аравії, в результаті чого країни-члени ОПЕК вийдуть за межі узгодженої ними квоти дев’ятий місяць поспіль.
За даними опитування Bloomberg, сукупний видобуток держав ОПЕК становив в лютому 30,6 млн барелів нафти на добу. У листопаді минулого року картель прийняв рішення зберегти квоту на видобуток для своїх членів на рівні 30 млн б/д.
Видобуток Саудівської Аравії минулого місяця збільшився на 130 тис. б/д і досяг 9,85 млн б/д, що є максимальним обсягом з вересня 2013 року, за даними агентства.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас