Обмеження на валютному ринку перешкоджають нелегальному бізнесу - Гонтарева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обмеження на валютному ринку перешкоджають нелегальному бізнесу - Гонтарева

Валюта
3753
Компанії, що займаються виведенням грошей з країни, повинні бути покарані, підкреслила глава Нацбанку.
Національний банк України усвідомлює, що встановлені жорсткі обмеження регулятора на валютному ринку створюють перешкоди для легального бізнесу, і готовий надавати підтримку легальному бізнесу, але при цьому буде перешкоджати нелегальному.
Про це заявила глава Національного банку України Валерія Гонтарєва в ході зустрічі з топ-менеджментом компаній-членів Американської торгівельної палати.
«Як підвищити прозорість страхового або перестрахового бізнесу – я вам скажу просто. Проаналізуйте, будь ласка, яка кількість з перестрахового бізнесу є бізнесом, а яка – реальне виведення грошей. Якщо ви відповісте на це питання сьогодні, якщо покажете статистику, то тоді я вам скажу, що легальний бізнес ми однозначно підтримаємо, нелегальний – будемо зупиняти. Компанії, які займаються не перестрахувальним бізнесом, а виведенням грошей з країни, повинні бути покарані », – сказала Гонтарєва.
За її словами, регулятор розуміє, що жорсткі обмеження НБУ на валютному ринку створюють складнощі для імпортерів.
«З кожним днем легальному бізнесу буде все краще і краще, а нелегальному – все гірше і гірше. Та кількість банків, які займалися відмиванням грошей на території нашої країни останні 10 років, ви бачили, як ми з ними боремося, як 8 цих банків було виведено з ринку. І повірте мені, останні мітинги, які виглядають мирними мітингами під стінами Нацбанку, пов’язані однозначно з власниками одного з останніх банків, який був виведений за відмивання грошей », – додала глава НБУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас