«Газпром» отримав від України 15 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Газпром» отримав від України 15 мільйонів доларів

Енергетика
1318
«Газпром» отримав від «Нафтогазу» 15 мільйонів доларів в рахунок передоплати за березневі поставки газу. Про це повідомляє з посиланням на офіційного представника російського концерну Сергія Купріянова. Однак при поточному рівні поставок її вистачить ще приблизно на добу, додав Купріянов.
Вранці 27 лютого про перерахування коштів українською стороною повідомив міністр енергетики Росії Олександр Новак. «За фактом передоплата не надійшла, але ми знаємо, за інформацією” Газпрому “, що українська сторона перерахувала 15 мільйонів доларів, але вони ще не дійшли до «Газпрому», – сказав Новак.
26 лютого Купріянов заявив, що «Нафтогаз України» до кінця тижня повинен внести передоплату за березневі поставки газу, інакше вони припиняться.
За розрахунками Фонду національної енергетичної безпеки, в рамках зимового плану «Нафтогаз» за грудень-лютий сумарно перевів «Газпрому» близько 830 мільйонів доларів передоплати.
При цьому в грудні українська компанія вибрала 490 мільйонів кубометрів російського газу, в січні – 920 мільйонів, а на лютий замовила трохи менше 1 мільярда кубометрів. За даними «Укртрансгазу» («дочка» «Нафтогазу»), з 1 по 24 лютого компанія вже вибрала понад 733 мільйонів кубометрів газу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас