Мобільні оператори просять уряд удосконалити організацію роботи системи електронного адміністрування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобільні оператори просять уряд удосконалити організацію роботи системи електронного адміністрування ПДВ

Казна та Політика
1144
Мобільні оператори ПрАТ “МТС Україна”, ТОВ “Астеліт” і АТ “Київстар” звернулися до Міністерства фінансів та Кабінету міністрів з пропозиціями, що стосуються удосконалення організації роботи системи електронного адміністрування податку на додану вартість (ПДВ), йдеться у відкритому зверненні, поширеному одним з операторів.
У зверненні зазначається, що з 1 січня поточного року набули чинності положення Податкового кодексу про введення електронного адміністрування ПДВ, які передбачають реєстрацію податкових накладних в Єдиному електронному реєстрі та надання документів контрагентам виключно в електронній формі.
“Виявилося, що система не здатна забезпечити продуктивність, необхідну для одноразового створення і коректної обробки електронних документів в масштабах всієї країни. На практиці результатом цього стали численні випадки блокування процесу реєстрації та відправки податкових накладних. У складній ситуації перебувають оператори мобільного зв’язку, які в силу галузевої специфіки своєї діяльності щомісяця створюють мільйони податкових накладних та коригувань до податкових накладних, маючи найбільшу кількість контрагентів у порівнянні з іншими індустріями в країні “, – пояснюють мобільні оператори.
На їхню думку, недосконалість роботи системи перешкоджає своєчасному оформленню податкових накладних для клієнтів компаній, створює для них суттєві правові ризики.
Оператори відзначають, що з розумінням ставляться до труднощів, з якими зіткнулася Державна фіскальна служба, яка сама не в змозі прийняти заходи щодо виправлення ситуації, і в цьому зв’язку просять Мінфін і уряд вжити невідкладних заходів щодо виправлення ситуації.
“Зі свого боку оператори готові надати пропозиції та взяти участь у вирішенні всіх проблемних питань, включаючи питання підвищення швидкості процесу реєстрації великої кількості податкових документів у встановлений законодавством термін”, – підкреслюється у зверненні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас