Тимчасовий збір не стосується життєво важливого імпорту - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасовий збір не стосується життєво важливого імпорту - Мінфін

Казна та Політика
1099
Збір не поширюватиметься на критичний імпорт, медичне приладдя, енергетичні ресурси, зокрема, на газ та інші важливі для української економіки і населення товари.
Уряд вводить тимчасові заходи для стабілізації платіжного балансу у вигляді збору з імпорту за ставками 10% і 5%, повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько на брифінгу в НБУ.
«Для того, щоб стабілізувати ситуацію на валютному ринку, з боку уряду запроваджено тимчасові заходи, націлені на стабілізацію платіжного балансу. Йдеться, насамперед, про запровадження спеціального імпортного збору в розмірі 10 і 5% для імпорту, окрім критичного », – сказала Яресько.
За її словами, цей крок допоможе знизити тиск на курс гривні з боку платіжного балансу і поліпшити ситуацію на валютному ринку.
«Хочу звернути вашу увагу, що не повинно бути будь-якого росту цін на ліки або бензин, тому що збір не буде поширюватися на критичний імпорт, медичне приладдя, енергетичні ресурси, зокрема, на газ та інші важливі для української економіки і населення товари », – підкреслила міністр.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України завершив консультації з міжнародними фінансовими організаціями про тимчасові заходи щодо стабілізації платіжного балансу, що передбачають введення додаткових мит на некритичний імпорт в розмірі 5-10%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас