Депутати мають намір перерозподілити фінансування окремих бюджетних програм з охорони здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати мають намір перерозподілити фінансування окремих бюджетних програм з охорони здоров'я

Казна та Політика
331
Члени Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я внесли ряд змін і доповнень до поданий Кабінетом Міністрів України законопроект про внесення змін до державного бюджету України на 2015 рік.
Як повідомляється на сайті Верховної Ради, депутати, зокрема, мають намір скоротити витрати на медичне обслуговування працівників та пасажирів залізничного транспорту на суму 290, 715 млн грн і збільшити на цю суму видатки Міністерства охорони здоров’я на медичні субвенції місцевим бюджетам. На думку депутатів, забезпечення фінансування дев’яти відомчих закладів охорони здоров’я має відбуватися за власний рахунок “Укрзалізниці”.
Крім того, депутати виключили з переліку “Перелік закладів, установ, організацій та заходів освіти, культури, охорони здоров’я та фізичної культури і спорту, які передаються на надання фінансової підтримки з місцевих бюджетів” державна установа (ГУ) “Спеціалізована медико-санітарна частина №1 “(м. Енергодар, Запорізька обл.), ДУ” Спеціалізована медико-санітарна частина №2 “(м. Южноукраїнськ, Миколаївська обл.), ДУ” Спеціалізована медико-санітарна частина №3 “(м. Кузнецовськ, Рівненська обл.) , ДУ “Спеціалізована медико-санітарна частина №4” (м. Нетішин, Хмельницька обл.), ДУ “Спеціалізована медико-санітарна частина №5” (м. Славутич, Київська обл.), ДУ “Спеціалізована медико-санітарна частина №17 “(смт Смоліне, Кіровоградська область).
Разом з тим, члени комітету зменшили видатки за бюджетною програмою “Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам” на суму 253, 456 млн грн, і збільшили на цю суму видатки за програмою “Спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога, що надається загальнодержавними закладами охорони здоров’я” (за загальним фондом всього – 253,456 млн грн, видатки споживання – 253,456 млн грн, оплата праці – 149 452 000 грн, комунальні послуги та енергоносії – 25,8 млн грн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас