ДФС перевіряє 9 банків на причетність до роботи конвертаційних центрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС перевіряє 9 банків на причетність до роботи конвертаційних центрів

Казна та Політика
2200
Державна фіскальна служба (ДФС) в ході розслідування кримінальних проваджень по роботі конвертаційних центрів перевіряє причетність до їх функціонування співробітників дев’яти банків, повідомив перший заступник голови ДФС Володимир Хоменко.
“Під час розслідування кримінальних справ цієї категорії проглядається причетність до скоєння злочинів посадових осіб банківських установ: ПАТ“Реал банк”, ПАТ“Фідобанк”, ПАТ” Банк“Фінанси та кредит”, ПАТБТА Банк”, ПАТ “Вернум банк”, ПАТVAB Банк”, АТ “Ощадбанк”, ПАТ “КБ” Глобус “, ПАТ“Український професійний банк”. В даний час слідчі дії по доведенню причетності і встановленню заходів вини посадових осіб банківських установ тривають”, – сказав він.
В.Хоменко зазначив, що в 2014 році слідчі податкової міліції розслідували 85 кримінальних проваджень по конвертаційних центрів, внаслідок чого було припинено діяльність 560 суб’єктів, які використовувались для надання незаконних послуг з конвертації.
“Незаконні послуги “конвертів” надані понад 15 тис. суб’єктам господарювання, яким незаконно сформовано податковий кредит з НС на загальну суму близько 6,3 млрд грн. У ході перевірок вигодонабувачів донараховано 1,6 млрд грн, компенсовано до держбюджету – понад 200 млн грн “, – сказав В.Хоменко.
За його словами, в даний час розслідується 46 кримінальних проваджень по конвертаційний центр, послугами яких скористалися понад 5 тис. підприємств – вони отримали штучний податковий кредит з ПДВ на суму 3,6 млрд грн.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у вівторок прийняв рішення про початок службового розслідування щодо діяльності вищих посадових осіб ДФС – глави відомства Ігоря Білоуса, його першого заступника, який займається податкову міліцію, Володимира Хоменка, та заступника Анатолія Макаренка, який курирує митницю.
Прем’єр пояснив своє рішення скаргами бізнесу на корупційні схеми роботи відомства. У той же час глава уряду відзначив, що у керівництва ДФС є можливість довести свою ефективність, в іншому випадку рішення будуть прийняті по всій її вертикалі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас